Niin hyvää että tekee mieli lisää.

Paneer butter masala eli juustoa kermaisessa kastikkeessa

Kaikkien lohturuokien äiti ja isä. Kermaa, voita, mausteita. Selättää henkisen ja fyysisen marraskuun mutta maistuu hyvältä kesälläkin. Jos mausteet ihmetyttävät niin katso Intialaiset mausteet

Aineet

  • 2 tölkkiä tomaattimurskaa
  • 3 sipulia
  • 2 rkl öljyä
  • reilu 1 dl cashewpähkinöitä
  • 50g voita
  • 1 rkl inkivääritahnaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 rkl kashmiri red chili powder
  • 400g paneer-juustoa
  • 1 rkl sarviapilanlehtiä
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 tl garam masalaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 dl kermaa

Ohjeet

Jos käytät paahtamattomia cashew-pähkinöitä niin paahda niitä kuivalla pannulla kunnes pähkinät saavat hieman väriä ja tuoksuvat. Pähkinät palavat helposti ja maku muuttuu kitkeräksi.

Pilko sipulit ja laita ne öljyn kanssa reilunkokoiseen kattilaan. Kuullota sipuli läpikuultavaksi ja lisää tomaattimurska ja pähkinät. Anna porista 10 minuuttia.

  • 1 rkl öljyä
  • 3 sipulia
  • 2 tölkkiä tomaattimurskaa
  • reilu 1 dl cashewpähkinöitä

Ota esiin paistinpannu ja paahda inkivääriä ja valkosipulia voi-öljy -seoksessa 2-3 minuuttia. Lisää kattilaan yllä mainittujen ainesten sekaan.

  • 50g voita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl inkivääritahnaa
  • 3 valkosipulinkynttä

Lisää chili ja suola suoraan kattilaan.

  • 1/2 rkl kashmiri red chili jauhe
  • 2 tl suolaa

Hauduta 20 minuuttia ja soseuta kastike sileäksi.

Jauha sarviapilanlehdet käsissä jolloin ne antavat enemmän makua. Lisää loput mausteet kattilaan.

  • 1 rkl sarviapilanlehtiä
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 tl garam masalaa
  • 1 rkl hunajaa

Pilko juusto reilunkokoisiksi kuutioiksi ja lisää kerman kanssa kastikkeeseen. Kuumenna.

  • 400g paneer-juustoa
  • 1 dl kermaa

2 kommenttia

  1. Kylläpä tuli herkullinen ateria tällä ohjeella! Tehdään takuulla pian uudelleen.

    1. Hieno kuulla! Tämä on meilläkin pysynyt kestosuosikkina. Välillä on vaihtelun vuoksi lisätty lehtikaalia tai pinaattia samaan aikaan tomaattimurskan kanssa.

      Ja lisukkeena syöty aasiakauppojen pakastealtaasta löytyvää parathaa tai rotia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.