Niin hyvää että tekee mieli lisää.

Tacoperjantai

Tämä on ollut meidän perheen perjantaiperinne jo usean vuoden ajan. Reseptejä on hiottu mm. matkakokemusten ja ruokalehdistä löytyneiden vinkkien perusteella. Seuraavina kehityskohteina ovat texmex-tyyppinen juustokastike ja punainen tomaattisalsa. Tämä setti riittää noin neljälle ruokailijalle.

Puolet perheestä pitää enemmän pienistä maissitortilloista ja toinen puoli suuremmista vehnätortilloista. Näistä saa myös aivan mahtavan piknik-evään kun käyttää burrito size -tortilloita. Oikeaoppiseen Burriton käärimiseen kannattaa etsiä vinkkejä YouTubesta.

Tässä postauksessa listattujen reseptien lisäksi vakiolisukkeisiimme kuuluvat maissi, murennetut maissisipsit, juustoraaste ja creme fraiche. Erinäisten kokeilujen jälkeen guacamolessamme on vain avocadoa ja limeä, mutta halutessaan siihen voi lisätä tomaattia, sipulia ja suolaa.

Refried beans

Pavut kannattaa laittaa porisemaan heti ensimmäisenä, koska niiden valmistumisessa menee hieman aikaa. Mustien ja ruskeiden papujen välillä käydyn taistelun voitti meidän perheessämme ruskeat pavut, lähinnä niiden pehmeämmän rakenteen ansiosta.

  • kaksi purkkia ruskeita (tai mustia) papuja
  • vettä
  • puolikas valkosipuli eli monta kynttä
  • 2 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 tl suolaa

Pilko valkosipulit ja jauha jeera. Paista kattilassa öljyssä kunnes valkosipulit saavat hieman väriä.

Lisää valutetut pavut ja vettä niin että pavut melkein peittyvät. Anna porista välillä sekoitellen kunnes vesi on haihtunut.

Lisää suola ja tarkista maku.

Pico de gallo

Jumalaisen hyvä tuoretomaattisalsa.

  • 1 rasiallinen kirsikkatomaatteja (250 g)
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 lime
  • 1 jalapeño-chili
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria

Pilko kaikki ainekset hienoksi ja sekoita.

Tinga

Perinteisesti tinga on kanaresepti. Meillä kanan korvaa vaihtelevasti erilaiset vegetuotteet kuten Like Chicken Bites, Chickened Out Chunks tai Pulled Oumph (löytyvät pakastealtaasta).

Ollaan ihan koukussa adobo-chilin savuiseen makuun. Sitä saa pienissä purkeissa hyvin varustelluista ruokakaupoista.

  • n. 250 g soijasuikaleita
  • 1 tomaatti kuutioituna
  • 1 sipuli siivuina
  • 1 tl ruskeaa sokeria
  • chilikastiketta maun mukaan (esim. La Costeña Chipotles en Adobo)

Paista sipulia ja tomaattia kunnes ne pehmenevät.

Lisää soijasuikaleet ja lämmitä ne miedolla lämmöllä.

Lisää lopuksi sokeri ja chilikastike.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.