Aloitimme intialaisen ruuan kokkailun opiskeluaikoina viime vuosituhannen puolella. Käytössä oli Valittujen palojen keittokirja josta kokeilimme summassa ruokalajeja. Se oli tuolloin lähes koko päivän kestävä urakka. Ensin piti valita ohje, sitten ymmärtää mistä mausteista oli kyse ja lähteä metsästämään niitä ympäri kaupunkia. Lopulta oli kaapit täynnä jos jonkinlaista maustenyssäkkää jotka ehtivät vanhentua ennen seuraavaa käyttökertaa.
Monta vuotta myöhemmin asuimme Intiassa vuoden ja ai että mikä makumatka se olikaan. Kaupoista ei juurikaan löytynyt länsimaalaisia aineksia mutta se ei haitannut. Söimme joka päivä toimistokompleksin alakerrassa taivaallisen hyvää eteläintialaista ruokaa. Töistä tullessa kotona odotti aina kotiapulaisen valmistama monen ruokalajin herkullinen ateria. Välillä kurkin kotiapulaisen olan yli ja kirjasin ainemääriä ylös. Hän ei itse koskaan käyttänyt ohjeita.
Kirjoittelen tänne blogiin reseptit omasta mielestä herkullisimmista ruokalajeista.