
Masoor dal tarkoittaa suomeksi punaisia linssejä. Tämän muhennoksen salaisuus on erikseen paahdettu ja kypsytelty maustesekoitus joka kaadetaan juuri ennen tarjoilua linssien sekaan. Öljyä on melko reilusti mutta se on tärkeä osa mausteseosta joten sen kanssa ei pidä kitsastella. Tämä on nopea ruoka ja valmistuu sillä aikaa kun linssit kypsyvät. Jos mausteet ihmetyttävät, katso Intialaiset mausteet.
Aineet
- 1 l vettä
- 4 dl punaisia linssejä
- 1 dl kuutioitua tomaattia
- 1,5 tl suolaa
- 0,5 tl kurkumaa
- 0,5 dl öljyä
- 1 maustamitta hingiä
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 0,5 dl currynlehtiä ilmavasti
- 0,5 rkl inkivääritahnaa TAI
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1-3 vihreää chiliä
- lisäksi basmatiriisiä

Ohjeet
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan esim. 4 hengelle. Huuhtele linssit ja hauduta 20 minuuttia tai kunnes linssit alkavat hajota. Lisää suola ja kurkuma keitettyihin linsseihin.
- 1 l vettä
- 4 dl punaisia linssejä
- 1,5 tl suolaa
- 0,5 tl kurkumaa
Sillä aikaa kun linssit kypsyvät, valmista maustesekoitus. Paista hingiä, sinapinsiemeniä ja currynlehtiä öljyssä kunnes sinapinsiemenet poksahtelevat ja currynlehdet tummuvat hieman.
- 0,5 dl öljyä
- 1 maustemitta hingiä
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 0,5 dl currynlehtiä ilmavasti
Lisää pannulle inkivääritahna tai -raaste ja 1-3 vihreää chiliä riippuen haluamastasi tulisuusasteesta. Paista n. 15 sekuntia.
- 0,5 rkl inkivääritahnaa TAI
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1-3 vihreää chiliä
Lisää pannulle tomaatti, pyöräytä ja sekoita linssien sekaan.
- 1 dl kuutioitua tomaattia
Tarjoa riisin kanssa.