
Kaikkien lohturuokien äiti ja isä. Kermaa, voita, mausteita. Selättää henkisen ja fyysisen marraskuun mutta maistuu hyvältä kesälläkin. Jos mausteet ihmetyttävät niin katso Intialaiset mausteet
Aineet
- 2 tölkkiä tomaattimurskaa
- 3 sipulia
- 2 rkl öljyä
- reilu 1 dl cashewpähkinöitä
- 50g voita
- 1 rkl inkivääritahnaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 1/2 rkl kashmiri red chili powder
- 400g paneer-juustoa
- 1 rkl sarviapilanlehtiä
- 1/2 tl kardemummaa
- 1/2 tl garam masalaa
- 1 rkl hunajaa
- 1 dl kermaa
Ohjeet
Jos käytät paahtamattomia cashew-pähkinöitä niin paahda niitä kuivalla pannulla kunnes pähkinät saavat hieman väriä ja tuoksuvat. Pähkinät palavat helposti ja maku muuttuu kitkeräksi.
Pilko sipulit ja laita ne öljyn kanssa reilunkokoiseen kattilaan. Kuullota sipuli läpikuultavaksi ja lisää tomaattimurska ja pähkinät. Anna porista 10 minuuttia.
- 1 rkl öljyä
- 3 sipulia
- 2 tölkkiä tomaattimurskaa
- reilu 1 dl cashewpähkinöitä
Ota esiin paistinpannu ja paahda inkivääriä ja valkosipulia voi-öljy -seoksessa 2-3 minuuttia. Lisää kattilaan yllä mainittujen ainesten sekaan.
- 50g voita
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl inkivääritahnaa
- 3 valkosipulinkynttä
Lisää chili ja suola suoraan kattilaan.
- 1/2 rkl kashmiri red chili jauhe
- 2 tl suolaa
Hauduta 20 minuuttia ja soseuta kastike sileäksi.
Jauha sarviapilanlehdet käsissä jolloin ne antavat enemmän makua. Lisää loput mausteet kattilaan.
- 1 rkl sarviapilanlehtiä
- 1/2 tl kardemummaa
- 1/2 tl garam masalaa
- 1 rkl hunajaa
Pilko juusto reilunkokoisiksi kuutioiksi ja lisää kerman kanssa kastikkeeseen. Kuumenna.
- 400g paneer-juustoa
- 1 dl kermaa
2 kommenttia
Kylläpä tuli herkullinen ateria tällä ohjeella! Tehdään takuulla pian uudelleen.
Hieno kuulla! Tämä on meilläkin pysynyt kestosuosikkina. Välillä on vaihtelun vuoksi lisätty lehtikaalia tai pinaattia samaan aikaan tomaattimurskan kanssa.
Ja lisukkeena syöty aasiakauppojen pakastealtaasta löytyvää parathaa tai rotia.