
Masala dosa on eteläintialaisen katukeittiön ylpeys ja sitä olemme ikävöineet Intiassa viettämämme vuoden jälkeen. Pitkän opiskelun ja viilaamisen jälkeen osaamme nyt valmistaa yhtä hyviä dosia kuin mitä Intiassa söimme.
Tästä on tullut meidän perheen mökkisuosuosikki. Muurikkapannu toimii hyvin lättyjen paistamiseen. Huomioi että taikinan hapatus kestää vähintään vuorokauden.

Tältä näytti masala dosa -annokset yhdessä Bangaloren tiedepuiston lounasravintoloista. Näissä annoksissa on lisukkeena korianterichutney (vihreä) ja sambar-keitto (punainen).
Dosa-lättyyn voi kääräistä vaikka mitä mutta perinteisin – ja oma suosikkini – on maustettu perunatäyte. Dosaan saa tulisuutta, väriä ja suutuntumaa öljyyn sekoitetulla chutney podi -maustesekoituksella joka levitetään lätylle paistamisen yhteydessä. Kylkeen voi tehdä vielä chutneyn joka on perinteisesti kookos-, korianteri- tai maapähkinätahna. Tässä on ohje maapähkinäversioon. Jos ainekset oudoksuttavat niin tsekkaa Intialaiset mausteet.
Aloo palya eli perunatäyte
Peanut chutney eli maapähkinätahna
Chutney pudi eli punainen maustesekoitus. Tämä on hyväksi havaittu ohje: Chutney Pudi Recipe.